Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z minecraftem.

Kaoni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właściwie od pewnego czasu usiłuję zagrać w minecrafta. Nie mogę jednak tego zrobić z powodu następującego błędu:

"Could not create the Java virtual machine"

Mam zainstalowaną najnowszą wersję Javy i poszukałem informacji nawet na YT, jednak udało mi się coś osiągnąć. Poprzez tutorial gdzie uruchamia się Minecrafta w trybie zgodności z Windows XP (Service Pack 3) oraz uruchamia się grę w 256 kolorach, wyłącza kompozycję wizualne, kompresję pulpitu i skanowanie ekranu. Okazało się, że błąd znikł, ale pojawił się zupełnie nowy:

"The JVM could not be started. The maximum heap size (-Xmx) might be too large or antyvirus or firewall tool could block the execution."

Wyłączłem antywirusa, skanowałem kilka razy komputer a nawet kierowałem się pewnymi poradnikami i błąd nadal nie znikł. Dodam że mam Windows 7 64 bit, więc być może właśnie to jest przyczyną błędu.Prosiłbym o pomoc.

Opublikowano

napisz do mnie na gg to ci zrobie... gg:33770533

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

Wystarczy że wgrasz od nowa jave i usuniesz folder .minecraft i odpalisz od nowa jak będzie wyskakiwać no to klikaj w to tak 5x aż w końcu sie włączy też tak mam.

Tak że pobierz jave 7:

http://www.dobreprogramy.pl/Java-SE,Program,Windows,13186.html

Opublikowano

jak cos nie bedzie dzialac pisz na gg :D ale na windows 7 tez mialem taki blad ale kliknelem na ikone i xxx razy ENTER, sie powlaczalo 5-6 mc, ale dziala wylacz jak cos reszte tylko zostaw sobie jednego i graj :D

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Bywalec
Opublikowano

Ten nowy błąd to zbyt mała pamięć z tego co widzę. Ten poradnik, pomimo, że do Black Screen'u (ale to prawie to samo, co twój błąd). jest tam wszystko opisane:

http://www.mpcforum.pl/topic/581166-tut-black-screen-czarny-ekran/

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...